Calculator Devalorizare Automobil
Date Initiale
Kilometri anuali Kman

Kilometri anuali reprezintă numărul mediu de kilometri pe care aproximați că îi parcurgeți de-a lungul unui an. Introduceți o valoare aproximativă pentru situația dumneavoastră.

Numărul de kilometri anuali parcurși este un factor important in calculul devalorizarii automobilului.

An fabricatie
automobil

Aici lucrurile sunt destul de evidente, introduceti anul in care automobilul este fabricat. Anul fabricatiei automobilului este cel mai important factor in aflarea devalorizarii acestuia pe un anumit interval de timp.

Valoare automobil
2015

Introduceti valoarea automobilului pentru anul in curs 2017

Procent Devalorizare
anual
%an

Practic procentul de devalorizare anual este inima acestui calcul. Asa cum am precizat si la inceputul acestui calcul procentrul de devalorizare se calculeaza pe baza vechimii automobilului, deci anul de fabricatie este cel mai important factor in determinarea procentului de devalorizare al automobilului urmat de factorul ce tine cont de kilometri anuali parcursi de automobil. Aveți posibilitatea să setați un procent anual de devalorizare dorit și considerat potrivit pentru situația voastra.

Ținând cont că valoarea mașinii este în euro am ales ca devalorizarea acesteia să fie tot în euro.

Numar ani ani

Introdu numărul de ani pentru care vrei să calculezi devalorizarea automobilului.

Devalorizare in 5 ani 2311
2017 - 2022
Valoare automobil dupa 5 ani
in anul 2022
4689

Acest calculator foloseste ultimile technologii web fiind o aplicatie web progresiva ce poate fi instalata prin simpla adaugare pe ecranul de pornire sau pe desktop. Folosirea acestui calculator ca si aplicatie permite folosirea lui chiar si offline si doar la un click distanta. Mai multe detalii despre progressive web apps (pwa) gasiti pe google.

Descrie calculator devalorizare automobil

Aceasta este varianta simpla a calcului devalorizarii automobilului fiindca aproximarea procentului de devalorizare se face pentru un interval de timp ce incepe intodeauna cu anul in curs. De exemplu daca vrem sa calculam devalorizarea automobilului pe 5 ani, calcul de fata ia anul in curs 2014 si aproximeaza procentul de devalorizare pentru urmatorii 5 ani, aflam astfel cat isi va pierde in valoare pana in anul 2022 si ce valoarea va avea automobilul in anul 2022. Pentru varianta avansata a acestui calcul unde puteti selecta anii intre care sa face calculul devalorizarii, acesati calcul devalorizare automobil avansat.

Calculul devalorizarii automobilului se face in functie de vechimea automobilului si kilometri anuali parcursi. In primii anii dupa fabricatia automobilului acesta are un procent de devalorizare mai mare undeva la 20-15% dupa care in urmatorii ani devalorizarea automobilului este undeva in jur de 10% variind in funtie de mai multi factori. Calculul de fata face o medie a procentelor pe fiecare an din intervalul selectat in functie de vechimea automobilului. Numarul de kilometri anuali parcursi ia in calcul uzura automobilului in intervalul de ani ales, este clar cat cu cat automobilul parcurge mai multi kilometri anuali cu atat ii creste uzura si se devalorizeaza mai mult. Puteti insa seta orice valoare doriti pentru procentul mediu de devalorizare pentru intervalul de ani introdusi. Devalorizarea automobilului, desi este un subiect controversat reprezinta un cost al acestuia. Multi dintre noi , pe buna dreptate, nu considera devalorizarea ca fiind un cost fiindca nu se resimte lunar. Asta fiindca devalorizarea masinii nu ne scoate practic bani din buzunar luna de luna ci doar odata, dupa incetarea folosirii automobilului cand faceti diferenta dintre suma ce ati datat-o pe automobil si suma ce o mai aveti in urma ei dupa ce nu o mai folositi. Puteti calcula mai jos cat se devalorizeaza automobilul propriu de-a lungul unui interval de timp si cu ce suma va puteti astepta sa ramaneti in urma automobilului dupa un anumit numar de ani. Fie ca ne place sau nu, devalorizarea automobilului ne scoate bani din buzunar. Ne ajuta sa stim cat pentru un control mai bun asupra finantelor proprii.