Calculator Consum Mediu Carburant
Date Initiale
Tip Carburant
Capacitatea Cilindrică     cm2

Capacitatea cilindrică a motorului influenţează consumul mediu de carburant. Cu cât motorul este mai mare cu atât consumă mai mult carburant. Aceasta este însă o tendință generală, pentru calcule cât mai exact completați consumul urban și extraurban pentru automobilul pentru care faceți calculul.

Fiind doar o generalitate, evident pot exista motoare mai mari și care consumă mai puțin. Tendinţa de mai sus de creştere a conumului odată cu mărimea motorului nu este universal valabilă, situaţiile diferind de la o maşină la alta şi un posesor la altul. De aceea în paşi de mai jos este indicat să introduceți costurile personalizate pentru fiecare categorie aşa cum le apreciaţi din propria experiență și relevante pentru situația dumneavoastră.

Consum Mediu Urban %

Acesta este consumul urban. Valorile de mai sus aproximate sunt pur orientative, pentru un calcul mai precis introduceți consumul urban cunoscut de dumneavoastră pentru marca și modelul pentru care faceți calculul.

Consum Mediu ExtraUrban %

Acesta este consumul urban. Valorile de mai sus aproximate sunt pur orientative, pentru un calcul mai precis introduceți consumul urban cunoscut de dumneavoastră pentru marca și modelul pentru care faceți calculul.

Procent Km Urbani %

Acesta este procentul de kilometri pe care îi parcurgeți urban. Introduceți o valoare aproximativă pentru situația dumneavoastră. De exemplu pentru 20.000 km anuali daca parcurgeti 15.000 in oras inseamna ca aveti 75% din kilometri totali parcursi in oras.

Procent Km ExtraUrbani %

Acesta este procentul de kilometri pe care îi parcurgeți extraurban. Introduceți o valoare aproximativă pentru situația dumneavoastră. De exemplu pentru 20.000 km anuali daca parcurgeti 5.000 in afara orasului inseamna ca aveti 25% din kilometri totali parcursi in afara orasului.

Consum Mediu Mixt
%

Acest calculator foloseste ultimile technologii web fiind o aplicatie web progresiva ce poate fi instalata prin simpla adaugare pe ecranul de pornire sau pe desktop. Folosirea acestui calculator ca si aplicatie permite folosirea lui chiar si offline si doar la un click distanta. Mai multe detalii despre progressive web apps (pwa) gasiti pe google.

Legenda Prescurtari

A - Automat
Valoarea este calculata automat de calculator. Este o aproximare in functie de datele initiale. Alege A ori de cate ori vrei sa vezi valoare aproximata.

I - Introdus
Valoarea este introdusa de utilizator. Intotdeauna se salveaza ultima valoare introdusa. Este o valoare pe care o consideri potrivita situatiei tale. Alege I ori de cate ori vrei sa vezi valoarea introdusa de tine.

B - Blocat
Valoare blocata. Puteti bloca fie o valoare calculata automat fie o valoare introdusa manual de voi. In acest mod valorile ce le considerati potrivite pentru o anumita categorie nu se mai modifica.

Descrie calculator consum mediu carburant

De la o persoana la alta proportia in care kilometri anuali sunt parcursi difera foarte mult. Consumul mediu stabilit de producator nu este universal valabil pentru toata lumea. Astfel un calcul în functie de proportia dintre kilometri urbani si cei extraurbani parcursi anual ne apropie mai mult de consumul mediu pentru situatia fiecăruia.

Acest calculator este informativ și are ca scop să vă ajute a vă forma o idee generală asupra consumului mediu de carburant pentru situatia voastra.